Sommersalat med laksespyd og mormordressing

Laksespyd: 4 laksebøffer uden skind og ben, olivenolie til pensling, salt og friskkværnet peber, saften af 1 citron

Dressing: 1 dl fløde 38%, saften af 1 ciron, 2 tsk sukker, peber

Salat: 2 hjertesalat, 200 g ærter i bælg eller 120 g edamamebønner, 1 bundt grønne asparges, 300 g kogte kartofler, 1 bundt purløg

Laksespyd:

  1. Skær laksen igennem på langs, så du får 8-12 stykker i alt afhængigt af tykkelsen på bøfferne.
  2. Træk laksen på spyd,
  3. Pensl med olivenolie og krydr med salt og peber.
  4. Læg spydene på en varm grill, og grill dem 2 minutter på hver side.
  5. Tag spyddene af grillen, og pres citronsaft over

Dressing:

  1. Rør fløden til den tykner en smule.
  2. Tilsæt citronsaft, og rør.
  3. Tilsæt sukker og peber og rør igen

Salat:

  1. Skyl salaten, og del den i blade.
  2. Bælg ærterne eller skyl edamamebønnerne.
  3. Knæk den nederste træede del af aspargsene, og damp dem i 1 minut i saltet vand.
  4. Halver kartoflerne.
  5. Klip purløget.
  6. Vend salat, kartoflerærter/edamamebønner, asparges og purløg,
  7. Dryp lidt af dressingen over, og kryder med salt og peber.
  8. Server
Print denne post Print denne post