2 løg, 2 fed hvidløg, 2-3 cm frisk ingefær, smør til stegning, 2 bagekartofler, 1 stort bundt frisk koriander 1 spsk stødt spidskommen, ½ spsk stødt koriander, 1 spsk sennepsfrø, 300 g grønne linser, 2 ds kokosmælk, 2½ dl boullion (grøntsags- eller hønse boullion – OBS ved sidstnævte er retten ikke vegetarisk længere :)), 1 broccoli, 500 g frisk spinat, saft af 1 limefrugt, salt og friskkværnet peber
Tilbehør 4 dl kogte sorte ris, kogt efter anvisningen på pakken og
Dressing: 1 dl. græsk yoghurt 10%, 1 håndfuld frisk koriander, 1 1 limefrugt
- Pil og hak løg.
- Pil hvidløg og skræl ingefær, og riv begge dele fint
- Hak koriander groft o gem lidt til pynt
- Svits løg, hvidløg, ingefær og koriander i smørret,
- skræl kartoflerne og skær dem i små tern og hæld dem i gryden.
- Tilsæt spidskommen, stødt koriander og sennepsfrø og lad det hele stege med i ca. 2 minutter.
- Skyl linser, og tilsæt dem sammen med kokosmælk og boullion
- Bring retten i kog, Rør ofte så linserne ikke brænder på.
- Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte
- Kog risene efter anvisningen på pakken
- Skær broccoli i små tern, og vend dem i gryden,
- Skyl spinaten, og vend den i gryden, en smule ad gangen, efterhånden som spinaten falder sammen
- Lad retten simre i 5 minutter
- smag til med limesaft, salt og peber
- Anret sorte ris og curry i portionsskåle, top med yoghurt, korianderblade og lime skåret i både