Lammefilet med råstegte kartofler

Opskrift fra et af mine Spis Bedre blade nr 02/09

Lam: 800 g lammefilet,  2 spsk basilikumpesto,  salt og friskkværnet peber,  2 citroner (alufolie)

Råstegte kartofler: 1 kg nye kartofler,  1 bundt frisk rosmarin, ½ dl olivenolie,  havsalt og friskkværnet peber

Råstegte kartofler:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve.
  3. Lav små kartoffelspyd, hvor du stikker rosmarinkviste igennem kartoflerne i stedet for de sædvanlige træspyd.
  4. Læg kartoflerne i en bradepande, dryp med olivenolie, og drys rundhåndet med salt og peber.
  5. Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Lam:

  1. Smør lammefileterne med pesto, og krydr med salt og peber.
  2. Steg dem i ovnen i 15 minutter sammen med kartoflerne, og lad dem herefter trække i 10 minutter under et stykke alufolie.

Server kartoflerne med lammefilet skåret i tykke skiver og en halv citron.

Print denne post Print denne post