Modificeret efter en opskrift fra www.viskalspise.dk
30 g. hasselnødder, ½ spsk rapsolie, 1 tsk fint salt, ½ blomkål, 1 granatæble, en lille bakket klippet karse
Dressing: 3 spsk rapsolie, 1 spsk æbleeddike, Salt og peber
- Kom olie og hasselnødder på en pande og rist dem over middel varme, til de er gyldne.
- Drys med salt og rist dem yderligere 1-2 minutter. Lad dem herefter afkøle på køkkenrulle.
- Skær blomkål i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern eller sliceren på rivejernet.
- Lav dressingen ved at blande rapsolie, æbleeddike, salt og peber og vend det med blomkål.
- Hak hasselnødderne groft, slå granatkernerne fri af skallen og tilsæt så kerner, nødder, og karse og vend forsigtigt salaten rundt.
- Smag evt. salaten til med salt og eddike inden servering.
Server som grønt tilbehør til stegt kød eller fisk.