Kylling i rødvin med kartoffel-jordskok-mos

Kylling i rødvin med kartoffel-jordskok-mos

10 små skalotteløg, 250 g brune champignoner, 125 g bacon, olie til stegning, 600 g kyllingebrystfilet, 2 spsk mel, salt, friskkværnet peber, ca 3 dl grønsagsboullion, 3 dl rødvin, 1 laurbærblad, 15 g god mørk chokolade, ½ bundt persille

Kartoffel-jordskok-mos: 2 bagekartofler, 500 g jordskokker, 1 spsk olivenolie, skal fra ½ usprøjtet citron

  1. Pil og skær skalotteløgene i halve.
  2. Rens champignonerne og skær dem i halve.
  3. Skær baconen i tern og steg dem sprøde i lidt olie.
  4. Tag baconen af panden og læg dem på fedt sugende papir.
  5. Brun skalotteløg og champignon i i resten af baconfedtet. skub grønsagerne ud til kanten af panden.
  6. Vend kyllingefileterne i melet og brun dem godt på panden sammen med grønsagerne.
  7. Krydr med salt og peber. Tilsæt rødvin, boullion, laurbærblad, bacon og mørk chokolade – sørg for at væsken lige dækker kyllingekødet.
  8. Bring retten i kog, dæmp varmen og lad det småkoge i ca. 15 minutter.

Kartoffel-jordskok-mos:

  1. Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i mindre stykker.
  2. Kog dem helt møre i usaltet vand, det tager ca. 15-20 minutter. Hæld vandet fra – men gem ca 1½ dl.
  3. Mos grønsagerne groft med en gaffel og rør dem ed kogevandet og olivenolie.
  4. Smag til med citronskal, salt og peber.

Anret kylling i rødvin i en skål eller fad, drys med hakket persille og server mosen til.

Print denne post Print denne post