Honning-ingefærkrydret svinebryst med kålsalat

1 kg svinebryst uden svær, 3 spsk fintrevet frisk ingefær, 1 stilk citrongræs, kødsnor, olie til bruning, 1 l hønseboullion, 2 løg, 3 lime kaffir blade, 100 g fast honning, salt.

Kålsalat: ½ lille hvidkål, ½ lille rødkål, 1 dl limesaft, ½ dl sukker, 1 rød chili, 1 potte thaibasilikum

Tilbehør: Ris gerne fuldkornsris kogt efer anvisningen på pakken

Bank svinebrystet med en kødhammer, så det får nogenlunde sammen tykkelse over det hele. Skær bunden af citrongræsset, fjern de yderste blade og og hak de nederste 3-4 cm meget fint, og bland med ingefær. Fordel blandingen på svineslaget, rul det stramt sammen og bind godt med kødsnoren. Brun kødet i lidt olie og hæld boullionen ved. Pil og skær løget i både, og kom løg, resten af citrongræsset,, limeblade og honning i retten, og lad det hele simre under låg i ca. 1 ½ time, tilsæt evt lidt vand og vend kødet undervejs. Lad saucen koge ind til sidst til den er blank og tyk (hvis ikke den allerede er det) og smag til med salt.

Kålsalat: snit de to slags kål fint, gerne på et mandolinjern. Rør limesaft og sukker sammen, så sukkeret opløses. Skær chilien i tynde skiver, fjern evt. kernerne, hvis ikke du vil have salaten for stærk. Vend kål og chili med dressingen og smag til med salt. Lige inden serveringen vendes den friske basilikum i salaten

Skær svinebrystet i tynde skiver og serveres med lidt sauce, kogte ris og kålsalat.

Print denne post Print denne post