1 løg, 150 g champignon, 2 stænger citrongræs (friske), 6 dl kraftig hønseboullion, 2 spsk skrællet revet frisk ingefær, 1 tsk friskhakket rød chili eller sambal oelek, evt 5 kaffir limeblade, 4 spsk fishsauce eller soyasauce, 1½ spsk sukker, 500 g kyllingebryst skåret i tern eller strimler, 1 dåse kokosmælk, 3 spsk limesaft,
Pynt: frisk koriander
Tilbehør: Jasminris kogt efter anvisningen på pakken
- Skær løget i små terne, rens champignonerne og skær dem i kvarte.
- Den nederste del af citrongræsset hakkes fint. Kog boullionen op og tilsæt løg, champignoner, ingefær, citrongræs, chili og kaffir limeblade i.
- Lad retten koge i ca. 1 minut og tilsæt derefter kylling, fishsauce/soya og sukker.
- Lad suppen koge i ca 5 minutter, og tilsæt derefter kokosmælken.
- Kog nu suppen i yderligere 5 minutter.
- Pynt suppen med koriander og server med jasminrisene.