Is: ½ l sødmælk, 6 past. æggeblommer, 1½ dl sukker, 250 g hvid chokolade.
Tilbehør: 4 ferskner, 1 spsk citronsaft, 2 spsk flydende honning, 16 jordbær,
Pynt: Citronmelisse
Is:
- Varm mælken op til kogepunktet.
- Piskægge blommerne med sukkeret og rør det i mælken.
- Varm massen op til den begynder at tykne, den må ikke koge.
- Rør hele tiden mens cremen laves.
- Tag gryden fra varmen og rør den hvide chokolade i. afkøl massen ( gerne natten over).
- Hæld massen i en ismaskine i ca. 50 minutter, miks den i en blender og sæt den derefter i fryseren i mindst 4 timer.
Tilbehør:
- Dyp fersknerne i kogende vand, flå skindet af dem og skær dem i halve.
- Dryp dem med honning og citronsaft.
- Skyl og halver jordbærrene.
Server isen med ferskner, jordbær og lidt citronmelisse.