Chokoladebrikker

Ca. 28 stykker (kan fryses uden glasur)

Kage: 200 g smør, 3 dl sukker, 2 æg, 1 dl kakao, 4 tsk vanillesukker, 2 dl mel, 1 tsk bagepulver

Glasur: 2 dl piskefløde, 2 dl sukker, 2 spsk sirup, 100 g god mørk chokolade, 100 g smør

Tilbehør: flødeskum af 2 1/2 dl piskefløde

Kage:

  1. Beklæd en bradepande på 20×35 cm med bagepapir.
  2. Smelt smørret og tag det fra varmen, Rør sukker og æg i. Bland de tørre ingredienser og bland det derefter i æggeblandingen. Rør dejen jævn og bred den ud i bradepanden.
  3. Bag kagen på anden nederste rille i ovnen ved 175 ° i ca. 15-20 minutter.
  4. Vend kagen ud på bagepapir og træk forsigtigt papiret af bunden.
  5. Afkøl kagen.

Glasur:

  1. Bland alle ingredienserne til glasuren, undtaget smørret, kog ingredienserne under omrøring til det tykner, det tager 10-15 minutter.
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret i små stykker.
  3. Smør glasuren over kagen og stil den koldt for at stivne.
  4. Skær kagen ud i passende firkanter og server med flødeskum.

Print denne post Print denne post