Fløderand med friske jordbær og ananas

5 blade husblas, 2 past. æggeblommer, 2 past. æggehvider, 50 g sukker, ½ l fløde 13%, ½ stang vanille, 2-3 spsk rom, 1½ dl fløde 38%.

Pynt: friske jordbær og frisk ananas i tern.

  1. Læg husblas i blød i ca 6-8 minutter.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, bring fløde 13% i kog med den flækkede vanillestang.
  3. Pisk den varme fløde i æggecremen, og hæld det tilbage i gryden.
  4. Varm op under piskning til cremen tykner, den må ikke koge.
  5. Knug vandet af husblasen og smelt den i den varme creme. Tilsæt rom og afkøl cremen.
  6. Pisk æggehvider og fløde 38% stive hver for sig og vend begge dele i den nu afkølede creme.
  7. Hæld cremen i en skyllet randform og sæt den koldt til næste dag.
  8. Vend randen ud på et fad og server med en blanding af friske jordbær og frisk ananas.

Print denne post Print denne post