1 flute og 6 boller
Dag1: 2 dl vand, 2 dl yoghurt naturel, 15 g gær, 1 spsk flydende honning, 1 spsk salt, 75 g solsikkefrø, 200 g groft ølandshvedemel, 500 g mel
Dag 2: 200 g revet squash lidt mere mel til formning af brødene
- Kom vand og yoghurt i en skål og opløs gæren heri,
- Tilsæt honning og salt
- Rør solsikkefrø, ølandshvedemel, og dernæst alm. mel i dejen lidt adgangen
- Rør godt i dejeni ca 10 min., til den har konsistens som tyk havregrød
- Stil dejen på køl til dagen efter
- Tage dejen fra køl, og tip den ud på et meldrysset bord
- Skyl og riv squashen groft, og ælt den i dejen
- Form skødesløst dejen til 1 flute og 6 boller, og placér dem på hver sit bagepapir
- Lad brødene hæve tildækket og lunt, i ca 1 time
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft
- Lad et par bageplader blive i ovnen, så de er glohede (eller brug en bagesten)
- Drys brødene med lidt mel og bag dem i 10 min.
- Skru ned for ovnen til 200 grader, og bag videre i ca 20 min.
- Afkøl på en bagerist