Sidebemærkninger

Ølandsbrød med squash

1 flute og 6 boller

Dag1: 2 dl vand, 2 dl yoghurt naturel, 15 g gær, 1 spsk flydende honning, 1 spsk salt, 75 g solsikkefrø, 200 g groft ølandshvedemel, 500 g mel

Dag 2: 200 g revet squash lidt mere mel til formning af brødene

  1. Kom vand og yoghurt i en skål og opløs gæren heri,
  2. Tilsæt honning og salt
  3. Rør solsikkefrø, ølandshvedemel,  og dernæst alm. mel i dejen lidt adgangen
  4.  Rør godt i dejeni ca 10 min., til den har konsistens som tyk havregrød
  5. Stil dejen på køl til dagen efter
  6. Tage dejen fra køl, og tip den ud på et meldrysset bord
  7. Skyl og riv squashen groft, og ælt den i dejen
  8.  Form skødesløst dejen til 1 flute og 6 boller, og placér dem på hver sit bagepapir
  9. Lad brødene hæve tildækket og lunt, i ca 1 time
  10. Tænd ovnen på 250 grader varmluft
  11.  Lad et par bageplader blive i ovnen, så de er glohede (eller brug en bagesten)
  12. Drys brødene med lidt mel og bag dem i 10 min.
  13. Skru ned for ovnen til 200 grader, og bag videre i ca 20 min.
  14.  Afkøl på en bagerist
Print denne post Print denne post