Monkeybread

Gærdej: 3 dl mælk, 100 g blødt smør, 25 g gær, 1 æg, 100 g rørsukker, 5 g salt, 1 tsk. stødt kardemomme, 500 g mel

Kanelkaramel: 1 spsk. stødt kanel, 100 g rørsukker, 100 g blødt smør

Kanelsukker: 2 spsk. stødt kanel, 100 g rørsukker

Kanelkaramel:

  1. Smelt kanel, sukker og smør i en gryde.
  2. Lad det simre under omrøring, til sukkeret er smeltet.
  3. Tag gryden af varmen.

Kanelsukker:

  1. Bland kanel og sukker i en skål.

 Gærdej:

  1. Lun mælk og smør ved svag varme, så smørret smelter.
  2. Hæld det over i en skål, og rør gæren ud i det.
  3. Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt, og pisk det sammen.
  4. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen bliver fast.
  5. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende.
  6. Lad dejen hæve 1 time i skålen.

Samling af monkeybread:

  1. Tril dejen til små kugler på størrelse med golfbolde.
  2. Rul boldene i kanelsukker, og fordel dem i en springform beklædt med bagepapir.
  3. Hæld karamellen over.
  4. Lad brødet efterhæve i 15 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 175° varmluft.
  6. Bag brødet i ovnen i 45 minutter, til det er gennembagt og flot gyldent.
  7. Servér brødet, mens det stadig er lunt.

[print_link)