Fundet på www.arla.dk til at hyggebage med Valdemar
100 g smør, 50 g brun farin, 200 g sukker, 300 g sirup , 1 spsk stødt kanel, 2 tsk stødt ingefær, 1 spsk natron, 3 dl mælk, 1 kg mel
Pynt: glasur
- Smelt smør, farin, sukker og sirup sammen ved svag varme. Tag gryden fra varmen.
- Rør krydderier og natron i.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt.
- Afkøl massen helt.
- Kom melet i, men hold lidt tilbage, så dejen ikke bliver for stiv. Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet.
- Stil dejen tildækket i køleskab til næste dag.
- Rul dejen ud i ca. ½ cm´s tykkelse og stik den ud med kageforme.
- Bag kagerne øverst i ovnen Ca. 5 min. ved 200°, til de er svagt lysebrune.
- Afkøl kagerne på en bagerist og pynt dem.