Krydret rispilaf med kylling og fennikel

Fra Femina 37/2015

Kylling: 500 g kyllingeinderfilet, salt og friskkværnet peber, 2 spsk olivenolie til stegning

Rispilaf: 200 g jasminris, 1 skalotteløg, 1 fed hvidløg, 1 fennikel, 2 spsk olie til stegning, ½ tsk stødt koriander, ½ tsk gurkemeje, 4 dl hønseboullion, salt og friskkværnet peber

Drys: 50 g mandler og 2-3 kviste bredbladet persille

Rispilaf:

  1. skyl risene i en sigte.
  2. Pil og hak løg  og hvidløg helt fint.
  3. Rens fennikel og snit den fint, evt. på et mandolinjern.
  4. Steg løg og hvidløg  i olie  i en stor gryde, til de er klare.
  5. Tilsæt fennikel og steg videre i 4-5 minutter.
  6. Krydr med koriander og gurkemeje og lad det stege under omrøring i ½ minut, til det dufter.
  7. Tilsæt ris og steg i 3 minutter, til risene bliver klare.
  8. Hæld boullion i gryden, og krydr med salt og peber.
  9. Læg låg på gryden og lad risene simre i 15-20 minutter, til al væden er absorberet.
  10. Tag gryden fra varmen og løsn risene med en gaffel.
  11. Dæk gryden med et foldet rent viskestykke og lad risene trække i 10 minutter.

Kylling:

  1. Krydr kyllingefileterne med salt og peber og steg den i olie på en pande, ca. 4 minutter på hver side.
  2. Tag kyllingefileterne af panden.
  3. Skyl og tør panden af

Drys:

  1. Rist mandlerne på den tørre pande.
  2. Lad dem køle af og hak dem groft.
  3. Skyl og nip persillen

Server kyllingefileterne med rispilaf drysset med mandler og persille

Print denne post Print denne post