Et nyt år, hvor jeg igen arbejder med at få mere styr på madplanerne. Mit madbudget holder bare så meget bedre, når vi følger madplaner, og variationen over en måned er bestemt også mere tydelig, når vi har plan-lagt forud 🙂
I år vil jeg tilstræbe at følge en skabelon, hvor udgangspunktet faktisk primært er kulhydratdelen, da det er den del, som mine børn hænger sig mest i. Og hvis ikke den varierer, så får jeg bemærkninger omkring, at vi altid får det samme – selv fra dem 🙂
Skabelonen er til en start som beskrevet nedenfor
Mandage Pasta / nudler
Tirsdage Ris
Onsdage Suppe / brød / sandwiches
Torsdage Kartofler
Fredage Børnevenligt – gerne valgt og lavet sammen med mine børn
Lørdage Ris
Søndage Kartofler
Der skal på sigt ende med ugentligt at være:
Minimum 1 dag med fisk
Minimum 1 dag, der er vegetarisk
Variation ift kødvalg, værende okse, kylling, kalkun, svin, kalv, lam
Mere hjemmebag – Vi skal til at bage mere af vores brød igen…..rugbrød, morgenboller, brød til madpakkerne, flutes og knækbrød.