Noter til kærnemælkshorn…..

Min opskrift på Kærnemælkshorn fra Spise med Price har givet en del debat omkring bl.a. smør/mel forholdet. Og det er en svær én, men  jeg har lavet den flere gange, og den virker altså så fint for mig, men dejen kræver bestemt en “kærlig og nænsom” håndtering.

Her er et par “ideer” til, hvordan man får det til at lykkes.
Smørret:
Smørret skal være blødt, men ikke helt stuetemperatur. Det skal kunne smuldres ud med melet, som når man laver en mørdej.
Samling af dejen:
Når dejen samles med kærnemælken, må dejen virkelig kun lige samles, og IKKE æltes ! lidt som når man laver et Sodabread.
Hviletid:
Det er meget vigtigt at man overholder hviletiden på køl, således at melet opsuger mest mulig væske, vi har haft ok resultater ned til 12 timer,.
Deling af dejen:
Man kan med stor fordel dele dejen i tre lige store kugler, inden den sættes på køl. Herved sparer man igen på håndteringen, når dejen skal formes inden udrulning.
Så prøv at bage dem, de smager helt fantastisk !!!