Eggnog

Eggnog (Æggemælk)

4 æggeblommer (pasteuriserede),  4 æggehvider (pasteuriserede),  1 dl Bourbon Whiskey,  1 dl fløde,  5,5 dl sødmælk,  1 dl sukker,  1½ spk. sukker,  1. tsk revet muskat

  1. Rør æggeblommerne til de er lyse i farven og tilsæt derefter gradvist 1 dl sukker.
  2. Rør til alt sukker er opløst og massen er hvidlig.
  3. Tilsæt sødmælk, fløde, whiskey og muskat. Rør blandingen igennem til den er jævn.
  4. Pisk æggehviderne og tilsæt sukker.
  5. Pisk til hviderne er stive.
  6. Vend æggehviderne i æggeblommeblandingen og sæt på køl.
  7. Rør/pisk igennem inden servering.

Bemærk at smagen af muskat er et “hit or miss”. Nogle er vilde med det, andre syntes det smager af sæbe.

Print denne post Print denne post