Deep Pan pizza med blommetomater, mozarella og parmaskinke

Dej: 50 g gær, 5 dk lunkent vand, 2 tsk salt, 2 spsk olie, 675 g mel.

Fyld: 400 g blommetomater, 250 g frisk mozarella, 1 fed hvidløg, 3 spsk olivenolie, salt

Pynt: 100g parmaskinke, lidt friske basilikumblade

Dej: rør gæren ud det lunkne vand. Rør salt olie og mel i til dejen er løs og jævn, den skal være meget klæg. Dejen sættes nu til hævning i 2 timer med film over. Rør i dejen et par gange under hævningen. Tænd ovnen på 225 grader og smør en bradepande med olie. Hæld dejen i bradepanden, og tryk dejen ud så den fylder hele bradepanden (dyp fingrene i olie eller vand – det letter trykkearbejdet).

Fyld/pynt: Skær tomaterne og mozarellaosten i tynde skiver og fordel det over dejen. drys med salt. riv eller pres hvidløget og bland det med de 3 spsk olivenolie og fordel det over pizzaen. Sæt pizzaen i ovnen og bag den i 30 minutter. Tag pizzaen ud efter endt bagetid og fordel skinke og basilikum jævnt over hele pizzaen – skal herefter blot serveres.

Print denne post Print denne post