Madplaner – et forsøg på at få spændende mad hver dag

“Spis op børn ! når det smager så godt, så må det være rigtig sundt” (taget fra Over Hækken;Pixar)

Hjemme hos os har vi gennem de sidste 8 år haft madplan for ellers kan vi kun finde på ca. 4 retter (frikadeller, spaghetti bolognese, lasagne, pizza) og det bliver en kende trivielt. Desværre betyder det, efter vi har fået børn, at disse retter har sneget sig mistænkeligt ofte ind i madplanen igen, men nu er det slut……

Jeg har i min sommerferie siddet og gransket nettet, mine lækre madblade og flere kogebøger og har besluttet at der i vores hjem som hovedregel skal gå mindst 30 dage imellem at en ret serveres igen. vi har forsøgt dette koncept med vekslende succes tidligere, men nu må der strammes op.

Jeg vil lægge mine madplaner op på denne side, ugevis for den kommende uge og efter hver måned en månedsopsamling til inspiration. Der vil være opskrifter, links til til eventuelle kilder, samt billeder af de enkelte retter når vi nyder dem. Men bemærk at det jo er vores private ugeplaner for mad, så der vil være dage, hvor der ikke står noget ud for en eller flere dage, hvilket betyder, at vi har været så heldige at være blevet inviteret på mad hos venner eller familie, eller måske har bevæget os i byen og spise.

Alle madplaner er lagt i kategorien “Madplaner” og alle opskrifter i kategorien “Opskrifter” for at gøre det nemmere at overskue. Søger du en specifik opskrift kan du evt. bruge søgefunktionen til venstre på siden.

16/10-10 er jeg gået i gang med at indeksere opskrifterne i sub-kategorierne Bagværk, Forretter, Hovedretter og Desserter, så akulle det blive endnu nemmere at finde det man måtte søge. Jeg arbejder også på at finde en ny søgefunktion…..

6 tanker om “Madplaner – et forsøg på at få spændende mad hver dag”

  1. 🙄 Hej ven….cool med dine kommende madplaner… jeg prøver ihærdigt at hanke op i mig selv for at gøre noget lignende..med arbejdet der kalder lige om hjørnet er der vidst brug for lidt struktur på hverdag og indkøb

    Kram fra Kalbyrisvej

  2. Hej

    Ja det bliver fedt og andre kan bruge. Madplanerne er blevet et par dage forsinkede da jeg arbejder på at få strukturen helt plads. De første bliver postet i aften!

  3. Jeg må sige at jeg er ret vild med dine opskrifter og er MEGET benovet over at man kan printe dem ud!!! 🙂
    Det er da den mest printervenlige hjemmeside, jeg har set endnu.
    Tak for det, glæder mig til, hvad der måtte komme i fremtiden. 🙂

    Beundrende hilsen
    fra
    Duddi

  4. Det glæder mig at du kan bruge siden/opskrifterne til noget 🙂 Printvenligheden skyldes et fantastisk plug-in, som jeg nok har glemt at beskrive under “Om mig” det skal jeg prøve at udbedre i løbet af efterårsferien, hvor siden skal tjekkes lidt efter i sømmmene 🙂 Jeg har masser af ideér men ikke helt nok tid til at lave alt det jeg gerne vil….men det kommer nok. Kig endelig forbi så ofte som du har lyst 🙂 jeg skal forsøge at bidrage med nyt løbende så det vedbliver at være et besøg værd.

    Mange efterårshilsner fra Stine

  5. Hejsa, Stine.

    Jeg er en ung mand på 25, som fandt sig selv lidt håbløst fanget i trivielle madlavningsmønstre!

    Så jeg må dertil godt nok sige, at meget hurtigt blev positivt overrasket over din hjemmeside, og ligeså ærgerlig over, at jeg ikke har fundet den før nu. 😀

    Jeg må også give dig mere end ret i, at man rigtig, rigtig hurtigt kommer til at stå over gryder med de samme retter i sig, som ugen i forvejen. Dertil vil jeg bare sige; smaddergodt initiativ og tommel-op på begge hænder herfra!

    I hvert fald, så røg Somes.dk ind under bogmærker, og så må vi se, om jeg kan få nogle spændende retter på benene, uden at brænde det alt for meget på. 😀

    Mvh,
    Casper B.

  6. Hej Casper

    Beklager mit sene svar, men den “nye” Valdemar er en tidsrøver 😉

    Mange tak for de søde ord. Jeg er glad for at du kan bruge siden. Målet med den var netop at give inspiration til madplaner (og opskrifter). Det er ekstremt meget nemmere, når maden er planlagt, for ikke at tale om at det giver større variation og er en del billigere !

    Hos mig er Somes.dk fast “inventar” på vores køkkencomputer, hvilket sparer tid med opslag.

    Venlig Hilsen
    Stine

Der er lukket for kommentarer.