Fra MobileMe til Google Apps (One.com guide)

Googleapps

Så fik Jesper vist endelig styr på min MobileMe konto, dvs. at vi har fundet en måde at undgå den og samtidig få overført mails og kalenderentries….og den derfor  skal den ikke fornyes! HURRA !!!

I stedet har jeg nu fået en Google Apps konto med domainet somes.dk. som så faktisk vil sige at Google hoster min E-mail.

Til jer der har mod på at prøve dette, så skal I blot gøre følgende (Jesper overtager mit tastatur og jeg skriver ned hvad han gør… jeg ville egentlig nok hellere have ringet til en veninde og hørt lidt af den nyeste sladder).

Nedenstående guide er til One.com og vedrører domain-verifikation, MX record ændring, samt opsætning af subdomains til email og kalender. Det er selvfølgelig på eget ansvar, hvis du vælger at følger min guide. Jeg kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle tab af mails eller kærester grundet frustration, med dertilhørende social deroute 🙂 !

Verifikation af domain:

Tilmeld dig til Google Apps med dit domain fra one.com (dette bliver herunder ref. som mitdomain.dk). I forbindelsen med opsætningen skal du verificere dit domain. Dette kan gøres på forskellige måder. HTML-fil og CNAME-record som er beskrevet her, benytter begge den unikke tekststeng ,som er vist under Google Apps, når du sætter det op (eks: googlefffggghhh12345).

HTML-fil:

  1. Kopier tekststrengen
  2. Indsæt tekststrengen i en html kaldet: googlehostedservice.html. Du kan evt. benytte notepad til dette.
  3. upload html filen til rod-folderen, således at filen kan ses via https://mitdomain.dk/googlehostedservice.html
  4. Vend tilbage til din Google Apps og færdiggør verifikationen.
CNAME-record:
  1. Logind på dit kontrolpanel på One.com
  2. Tilgå DNS Avanceret
  3. Klik på Avancerede web-DNS-indstilinger og efterfølgende Opdater
  4. Under personlige web-DNS-indstillinger laves en CNAME record ved først at skifte til type til CNAME i type Pulldown.
  5. I domæne indskrives den unikke tekststeng fra Google Apps verificeringen.
  6. I “for vært” skrives der: google.com.
  7. Tryk herefter på “Tilføj DNS-indstilling”
  8. Vend tilbage til din Google Apps og færdig gør verifikationen.

Du kan læse mere om CNAME verifikation her: http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?hl=da&answer=47283

Flytning af MX-Record:

For at benytte Google som mailserver skal der laves en ændring i MX-recorden under dit domain (MX står for Mail Exchange). Dette gøres på følgende måde på One.com:

  1. Log ind på dit kontrolpanel på One.com
  2. Tilgå DNS Avanceret
  3. Skift til Mail-DNS-indstillinger
  4. Klik på Indstil andre mail-servere (avanceret) og tryk Opdater
  5. Tryk Godkend
  6. Indtast følgende værdier og prioriteter:
    1. Værdi: 1 Server: ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    2. Værdi: 5 Server: ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    3. Værdi: 5 Server: ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
    4. Værdi: 10 Server: ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM.
    5. Værdi: 10 Server: ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.
    6. Værdi: 10 Server: ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM.
    7. Værdi: 10 Server: ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM.
  7. Tryk herefter på opdater
Bemærk at der kan gå op til 48 timer, førend din ændring er registreret.

Du kan læse mere om MX-record reg. her: http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?hl=da&answer=33352

Ændring af webadresse for email:
Ønsker du at ændre adressen for din google apps mail til f.eks. mail.mitdomain.dk gøres dette således:
  1. Logind på dit kontrolpanel på One.com
  2. Tilgå DNS Avanceret
  3. Klik på Avancerede web-DNS-indstillinger og efterfølgende Opdater
  4. Under personlige web-DNS-indstillinger laves en CNAME record ved først at skifte til type til CNAME i type Pulldown.
  5. I domæne indskrives mail.mitdomain.dk.
  6. I “for vært” skrives der: ghs.google.com.
  7. Tryk herefter på “Tilføj DNS-indstilling”
  8. Vend tilbage til din Google Apps og registrer, at du har ændret webadresse (under indstillinger for E-mail).
Ovenstående procedure kan selvfølgeligt benyttes for kalender og de andre services.
Ja det var en ordentlig smøre 🙂 men jeg har jo ligget lidt på den lade side med hensyn til tekniske indlæg, så det måtte jeg lige rette lidt op på 🙂

Legoland 2010

Legoland 2010

Ja en lørdag i ferien måtte vi forbi Legoland med nogle venner og deres børn. Vi havde en dejlig tur, hvor vejret artede sig nogenlunde og køerne var tilforladelige. Det længste vi ventede var vist 30 minutter et enkelt sted, men ellers lå ventetiden på 5-20 minutter. Det er da ok i højsæsonen, synes jeg !!!

Legoland 2010

Vi fik prøvet en del: Vi fik set miniland, besøgt guldgraveriet i LEGOLDMINE,  tog en tur med Dragen, Nogen prøvede x-treme Racers, red i hestekarussel (den er vist ved at være fortid aldersmæssigt), vi tog en tur med nogle kanoer og var i baljerne. En minetogtur blev det også til, nogle ture i Frøhopperen, og det nye tempel blev også besøgt, hvor vi tog på opdagelse i fodsporene på helte som Indiana Jones. Man skød til måls på hele turen, undertegnede havde sit mas med at styre både egen og Alexanders pistol, samtidig med at jeg skulle manøvre med joystickét… jeg fik kun 6800 point, hvorimod husbonden jo rigtig var i sit es og fik over 20.000 point, ja man skal jo være stor og erkende sit nederlag 🙂 Alexander var desværre ikke høj nok til at prøve Vikings River Splash, så farmand og han hyggede med chips mens resten af rovet prøvede den, han tog det meget pænt, men hold kæft hvor var det synd for den lille mand 🙁

Der blev spist Candyfloss, Spareribs og tærte, priserne for mad og drikke er nogle steder måske lige i overkanten, jeg afstod faktisk fra en Cookie, da den kostede den nette sum af 20 kr med en diameter på max 8 cm, dér var jeg alligevel for nærig 80 kr for 4 småkager !!!!

Jeg har helt sikkert ikke fået alt med….men en god tur det var det bestemt, vi kørte trætte og tilfredse mod Comwell i Rebild Bakker ved forlystelsernes lukketid (kl.18) og ramte hotellet ved 21-tiden efter lidt mad fra Mac D.

[flickrset id=”72157624614998412″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”medium”]

Den sidste sommerferieuge…

Aften på stranden

Uge 30, denne sidste uges sommerferie er blevet vel pakket med aktiviter, fra morgen til aften, s å det er lidt småt med min blog-aktivitet 🙂

Aften på stranden

Der dukker referat med billeder og tekst op en af de kommende dage, men jeg har ikke timer nok i døgnet…

Sommerferie-tur i det jydske…

Fra lørdag til mandag har vi været på et lille turné i Jylland med nogle gode venner. Børnene er lige gamle med vores, og de er så gode til at lege sammen, at det er en ren fornøjelse.

Vi startede Renaultén kl ca. 7 lørdag morgen og kørte til Legoland, hvor vi havde nogle fantasktiske timer, se blot billederne. Efter mange timer dér kørte vi hele vejen til Comwell i Rebild Bakker, hvor vi skulle have base mens vi residerer i det jydske. Dejligt hotel, lækre senge, god pool, tennisbane, lækker morgenbuffet og fantastiske omgivelser.

Søndag vendte vi næsen mod Randers og Randers Regnskov og vi så en masse spændende dyr og planter, se blot billederne (hyperlink).

Mandag, vores sidste dag, tog vi i Den Bamle By i Aarhus. Det var vældig spændende, fantastisk som de kan genetablere huse fra andre byer og få det hele til at smelte troværdigt sammen. Vi tog en del billeder – vil prøve at få lagt lidt op her(hyperlink).

billeder følger

Uge 30, 2010

604345_old_recipe_card.jpg

Vores 3. sommerferieuge…..hvor vi rigtig skal hygge med en masse familie og venner, mens vi turnerer det ganske land

Mandag: Vi tager i Den Gamle By i Aarhus – og spiser dér, men lav f.eks.

Hotdogs 🙂

Tirsdag: Vi nuller rundt herhjemme med udpakning og slutter dagen med spisning hos en fætter med familie. andre kan lave

Salat med Halloumi med Baguettes og Hjemmerørt Hvidløgssmør

Onsdag: Til Faster Helles 40 års fødselsdag Tillykke og hurra, hun giver nok en lille bid mad….så lav f.eks.

Skinke-aspargestærte

Torsdag: På Køge Museum og nok sammenskudsaftensmad ved Faster, Ole og Kusine Amalie, vi kender ikke helt menuen endnu, men andre kunne lave

Koteletter med spinat og svampe

Fredag: Hjemmehygge med legeaftaler for børnene, og grille ved en kusine med familie…..hyggeligt, hvis vi var hjemme skulle vi nok have

Italiensk inspireret pastasalat med ciabatta

Lørdag: Hjemmedag…måske skal der handles lidt, bages morgenboller til næste uge og lades op til arbejdet starter for alvor

Laks med rosmarinkartofler

Søndag: Allersidste feriedag i denne omgang…..desværre.  vi skal formentlig lige have klaret lokkerne ved frisøren denne dag

Mormors pandekager med is måske forudgået af noget mere lødigt ved 16-tiden

Salat med Halloumi

2 pakker Halloumi, 1 tsk smør/oliemargarine, 100 g rucola, 1 lille bundt frisk mynte, koldpresset rapsolie,  citron, salt og peber.

  1. Riv osten i stykker, og steg den sprøs i smørret/oliemargarinen.
  2. Lad Halloumien køle af.
  3. Vask rucola og mynte, lad det dryppe af og riv det derefter i mundrette stykker.
  4. Tilsæt et par dråber rapsolie og dernæst et par dråber friskpresset citron.
  5. Drys med salt og peber og vend som det sidste Halloumien i salaten.

Serveres med groft brød.

Print denne post Print denne post

Skinke-aspargestærte

Dej: 3 spsk olie, 3 spsk koldt vand, 100 g mel, 75 g grahamsmel, 1/4 tsk salt, 1 æg, 1 tsk smør til formen.

Fyld: 250 g grønne asparges, 4 forårsløg, 3 æg, 1 dl creme fraiche 9%, 1 tsk mel, 3/4 tsk salt, peber, 100 g røget skinke i strimler.

Pynt: dild

Tomatsalat: 1/2 løg i tynde ringe,4 store modne tomater, 150 g Mozarella light, 3 spsk olivenolie, 1 spsk balsamicoeddike, salt og peber

Dej: Ælt ingredienserne til dejen sammen og rul den ud. Smør formen med smørret og læg dejen deri.

Fyld: Knæk den træede ende af aspargesene og skær dem i mindre stykker. Skær forårsløgene i skiver. Kog asparges og forårsløg i letsaltet vand i ca, 3 minutter, og sæt dem til afdrypning i en sigte efterfølgende. Pisk æg, creme fraiche, mel, salt og peber sammen. Vend grønsager og skinkestrimler i æggemassen.

Hæld fyldet ovenpå tærtebunden og bag tærten i ca. 50 minutter ved 175 grader.

Pynt med frisk dild inden tærten serveres varm/lun med tomatsalaten.

Print denne post Print denne post

Koteletter med spinat og svampe.

4 koteletter (500 g), 2 spsk oliemargarine, 250 g champignoner, 100 g babyspinat, salt og peber

Dressing: 2 dl yoghurt naturel 0,5 %, 1-2 fed presset hvidløg, 2-3 spsk finthakket persille, salt og peber

Tilbehør i øvrigt: 600-800 g nye kogte kartofler

Dressing: Rør ingredienserne godt sammen og sæt på køl.

Steg koteletterne i lidt olie/oliemargarine til de er gennemstegte og læg dem på et fad (hold dem varme). Svits derefter champignonerne til de er gyldne, tilsæt spinaten og steg til det er sammenfaldet. Fordel svampe/spinat ovenpå koteletterne og krydr med salt og peber.

Server med nye kogte kartofler.

Print denne post Print denne post