Babka: 2 dl sødmælk, 25 g, gær, 2 æg, 40 g sukker, 500 g mel, 1 tsk. salt,
150 g blødt smør,
Fyld: 150 g, mælkechokolade, 100 g smør, 50 g hasselnøddekerner, 100 g, flormelis, 1, æg til pensling, 25 g hasselnøddekerner til drys
Babka:
- Lun mælken til lillefingervarm.
- Smuldr gæren, og rør den ud i den lune mælk.
- Tilsæt æg og sukker, og rør det sammen.
- Tilsæt 250 g mel, og ælt dejen godt igennem i 2-3 minutter, gerne på en røremaskine.
- Tilsæt resten af melet, salt og det bløde smør, og ælt dejen godt, til den er glat og smidig og slipper skålens kant.
- Tilsæt kun ekstra mel, hvis dejen stadig er meget klistret.
- Form dejen til en kugle, læg den i en ren skål, og dæk skålen med husholdningsfilm og et klæde.
- Lad dejen hæve lunt i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse
Fyld:
- Hak chokoladen groft.
- Smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved lav varme.
- Blend hasselnødder til fint mel.
- Tag gryden af varmen, og rør hasselnøddemel og flormelis i chokolademassen.
- Sæt chokoladefyldet på køl i ca. ½ time, til det har en smørbar konsistens.
Saml Babkaen med fyld:
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker.
- Rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 40 x 25 cm.
- Smør chokoladefyldet ud på begge dejstykker i et jævnt lag, og rul hvert stykke stramt sammen til en roulade.
- Sno de 2 roulader omkring hinanden, og form dem til en rund krans.
- Læg kransen over på en bageplade med bagepapir.
- Rids snitter i ydersiden af kransen med et barberblad eller en skarp kniv, så kransen får ridser hele vejen rundt og åbner sig let.
- Dæk kransen med et rent klæde, og lad den efterhæve i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 180grader.
- Pensl kransen med sammenpisket æg, og drys med grofthakkede hasselnødder.
- Bag babka-kransen i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gylden og gennembagt.
- Afkøl den let på en bagerist, og servér den lun og friskbagt.
[Print_link]