Babka-krans

Babka: 2 dl sødmælk, 25 g, gær, 2 æg,  40 g sukker, 500 g mel, 1 tsk. salt,
150 g blødt smør,

Fyld: 150 g, mælkechokolade, 100 g smør, 50 g hasselnøddekerner, 100 g, flormelis, 1, æg til pensling, 25 g hasselnøddekerner til drys

Babka:

  1. Lun mælken til  lillefingervarm.
  2. Smuldr gæren, og rør den ud i den lune mælk.
  3. Tilsæt æg og sukker, og rør det sammen.
  4. Tilsæt 250 g mel, og ælt dejen godt igennem i 2-3 minutter, gerne på en røremaskine.
  5. Tilsæt resten af melet, salt og det bløde smør, og ælt dejen godt, til den er glat og smidig og slipper skålens kant.
  6. Tilsæt kun ekstra mel, hvis dejen stadig er meget klistret.
  7. Form dejen til en kugle, læg den i en ren skål, og dæk skålen med husholdningsfilm og et klæde.
  8. Lad dejen hæve lunt i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse

Fyld:

  1. Hak chokoladen groft.
  2. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved lav varme.
  3. Blend hasselnødder til fint mel.
  4. Tag gryden af varmen, og rør hasselnøddemel og flormelis i chokolademassen.
  5. Sæt chokoladefyldet på køl i ca. ½ time, til det har en smørbar konsistens.

Saml Babkaen med fyld:

  1. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker.
  2. Rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 40 x 25 cm.
  3. Smør chokoladefyldet ud på begge dejstykker i et jævnt lag, og rul hvert stykke stramt sammen til en roulade.
  4. Sno de 2 roulader omkring hinanden, og form dem til en rund krans.
  5. Læg kransen over på en bageplade med bagepapir.
  6. Rids snitter i ydersiden af kransen med et barberblad eller en skarp kniv, så kransen får ridser hele vejen rundt og åbner sig let.
  7. Dæk kransen med et rent klæde, og lad den efterhæve i 15 minutter.
  8. Tænd ovnen på 180grader.
  9. Pensl kransen med sammenpisket æg, og drys med grofthakkede hasselnødder.
  10. Bag babka-kransen i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gylden og gennembagt.
  11. Afkøl den let på en bagerist, og servér den lun og friskbagt.

[Print_link]