Lyngrillet tun med misodip

500 g tun i 1 stykke (informer fiskehandleren on at fisken skal spises rå), 1 tsk misopaste, 2½ dl cremefraiche 38%, 1 usprøjtet citron, 1 spsk sesamolie, 4 spsk sesamfrø, 400 g aspargesbroccoli

Tilbehør: citronbåde

  1. Tag tunen ud af køleskabet ½ time før den skal bruges,
  2. Opløs miso i en spsk kogende vand
  3. Rør miso sammen med cremefraiche, og smag til med citronsaft
  4. Skyl aspargesbroccoli, ig skær enderne fra
  5. Damp aspargesbroccoli i kogende vand  i 4 min. og hæld derefter vandet fra og hold dem varme
  6. Opvarm en grillpande eller grill, steg tunen på den glohede pande/grill i 1 min. på hver side
  7. pensl tunen med sesamolie, og tril den derefter i sesamfrø
  8.  Skær tunen i 4 skiver
  9. Anret tallerkener med lynstegt tun, misodip, dampede aspargesbroccoli og citronbåde

[Print_link]