Mascapone-hindbær-is

Hindbærpuré:  250 g hindbær (fra frost), 85 g sukker, 1 citron

Ismasse: 5 dl piskefløde, 1 ds kondenseret mælk, 250 g mascarpone,
1 knsp. salt, 50 g usaltede pistacienødder uden skal

Til servering: 6 isvafler, 125 g hindbær (fra frost)

Hindbærpuré:

  1. Hæld 200 g hindbær, sukker og saften fra citronen i en gryde, og bring i kog.
  2. Skru ned til middel varme, og lad det småkoge i 4-5 minutter, til hindbærrene er kogt ud. Blend massen med en stavblender til en jævn puré, og hæld det derefter igennem en finmasket sigte, så kerner sorteres fra.
  3. Afkøl hindbærpuréen.

Mascarpone-is:

  1. Pisk fløden til skum.
  2. Tilsæt kondenseret mælk, mascarpone og salt, og pisk det hele sammen til en luftig og ensartet iscreme.
  3. Rør ½ dl af iscremen sammen med den afkølede hindbærpuré.
  4. Hæld resten af iscremen i en fryseegnet beholder (ca. 1½ liter),og dryp hindbær/iscreme-blandingen over.
  5. Træk et træspyd gennem isen, så den får et marmoreret look.
  6. Hak pistacienødderne groft, og drys dem over isen sammen med de sidste 50 g frosne hindbær.
  7. Dæk formen med husholdningsfilm, og sæt isen i fryseren i mindst 6 timer – gerne natten over.

Servering:

  1. Tag mascarpone-isen ud af fryseren 5 minutter før servering.
  2. Scoop isen i kugler, og servér dem i skåle eller vafler med friske hindbær.

[Print_link]