1 stilk bladselleri, 2 drueagurker, ½ rødløg, 260 g tun i olie (drænet vægt), 3 spsk. mayonnaise, 2 tsk. dijonsennep, 2 spsk. citronsaft, salt og peber
Øvrigt: 250 g grønne asparges, 1 spsk. smør,
salt, 8 skiver surdejsbrød, 4-8 blade romainesalat afh af str..
- Skyl bladsellerien, og hak den fint.
- Afdryp drueagurkerne, og skær dem i små tern.
- Pil løget, og hak det fint.
- Rør tun sammen med mayonnaise, sennep, citronsaft, salt og rigeligt friskkværnet peber.
- Vend bladselleri, syltede agurker og løg i, og smag til.
- Bræk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér enderne.
- Damp aspargesene i saltet vand med en smørklat i en dyb pande i ½-1 minut. Afdryp, og afkøl let.
- Skyl og slyng salaten.
- Fyld salat, tunsalat og asparges imellem skiver af brød, og nyd med det samme, (Sandwichen kan pakkes i madpapir til en medbragt frokost på jobbet eller en dejlig picnictur.
[Print_link]