Sandwich med grønne asparges og tunsalat

1 stilk bladselleri, 2 drueagurker, ½ rødløg, 260 g tun i olie (drænet vægt), 3 spsk. mayonnaise, 2 tsk. dijonsennep, 2 spsk. citronsaft, salt og peber

Øvrigt:  250 g grønne asparges, 1 spsk. smør,
salt, 8 skiver surdejsbrød, 4-8 blade romainesalat afh af str..

  1. Skyl bladsellerien, og hak den fint.
  2. Afdryp drueagurkerne, og skær dem i små tern.
  3. Pil løget, og hak det fint.
  4. Rør tun sammen med mayonnaise, sennep, citronsaft, salt og rigeligt friskkværnet peber.
  5. Vend bladselleri, syltede agurker og løg i, og smag til.
  6. Bræk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér enderne.
  7. Damp aspargesene i saltet vand med en smørklat i en dyb pande i ½-1 minut. Afdryp, og afkøl let.
  8. Skyl og slyng salaten.
  9. Fyld salat, tunsalat og asparges imellem skiver af brød, og nyd med det samme, (Sandwichen kan pakkes i madpapir til en medbragt frokost på jobbet eller en dejlig picnictur.

[Print_link]