Limoncello ostecreme: ½ økologisk/usprøjtet citron, 200 g flødeost naturel, 25 g flormelis, 1 tsk vanillepasta, 3 cl limoncello, 1½ dl fløde
I øvrigt: 200 g blåbær til blåbærkompot + ekstra til pynt, 125 g sukker, 125 g digestive-kiks, 25, hasselnøddeflager, 25 g smeltet smør
- Riv skallen af den ½ citron, og rør sammen med flødeost, flormelis, vanile og limoncello
- Pisk fløden til skum, og vend den i flødeosteblandingen
- kom ostecremen i en sprøjtepose
- Skyl blåbærrene, og kog dem sammen med sukker i 5 min til en kompot
- Sluk for varmen og lad kompotten køle helt af
- Knus digestive-kiksene i en pose, og bland til en crumble med hasslenøddeflager og smeltet smør
- Fordel crumblen i bunden af 4 portionsglas .
- Fordel ostecremen i glassene og glat overfladen lidt
- Læg blåbærkompotten ovenpå
- Sæt desserterne på køl i minimum 2-3 timer
- Inden servering pyntes med lidt friske blåbær