100 g bacon, 350 g mel, 2 tsk. bagepulver, 1 tsk. salt
1 tsk. Herbes de Provence, 100 g, koldt smør, 100 g
revet cheddar, 1 potte purløg, 2 æg, 1½ dl sødmælk
Topping: 1 æg (til pensling), 40 grevet cheddar
Godt at have en rund udstikker, 6-7 cm i diameter, eller et glas eller en skål med samme mål
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skær bacon i små tern, og rist dem sprøde i ca. 5 minutter. Afdryp på fedtsugende papir.
- Bland mel, bagepulver, salt og Herbes de Provence.
- Skær det kolde smør i tern, og smuldr smørret i melblandingen med fingrene – der skal stadig være små synlige klumper af smør i dejen.
- Tilsæt bacon, cheddar og finthakket purløg, og bland det godt sammen.
- Pisk æg og mælk sammen i en anden skål.
- Lav en fordybning i midten af skålen med melblandingen, og hæld æggeblandingen deri.
- Rør dejen sammen med en gaffel, så det hele bliver fordelt, men ikke helt ensartet.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og saml den med hænderne uden at ælte.
- Pres forsigtigt dejen ud til en tykkelse på ca. 2½ cm.
- Stik dejen ud i ca. 8 runde scones med udstikkeren/glasset/skålen.
- Fordel scones på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg, og drys med cheddarost.
- Bag i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøl på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.
[print_link)