Ostescones med purløg og bacon

100 g bacon, 350 g mel, 2 tsk. bagepulver, 1 tsk. salt
1 tsk. Herbes de Provence, 100 g, koldt smør, 100 g
revet cheddar, 1 potte purløg, 2 æg, 1½ dl sødmælk

Topping: 1 æg (til pensling), 40 grevet cheddar

Godt at have en rund udstikker, 6-7 cm i diameter, eller et glas eller en skål med samme mål

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Skær bacon i små tern, og rist dem sprøde i ca. 5 minutter. Afdryp på fedtsugende papir.
  3. Bland mel, bagepulver, salt og Herbes de Provence.
  4. Skær det kolde smør i tern, og smuldr smørret i melblandingen med fingrene – der skal stadig være små synlige klumper af smør i dejen.
  5. Tilsæt bacon, cheddar og finthakket purløg, og bland det godt sammen.
  6. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål.
  7. Lav en fordybning i midten af skålen med melblandingen, og hæld æggeblandingen deri.
  8. Rør dejen sammen med en gaffel, så det hele bliver fordelt, men ikke helt ensartet.
  9. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og saml den med hænderne uden at ælte.
  10. Pres forsigtigt dejen ud til en tykkelse på ca. 2½ cm.
  11. Stik dejen ud i ca. 8 runde scones med udstikkeren/glasset/skålen.
  12. Fordel scones på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg, og drys med cheddarost.
  13. Bag i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  14. Afkøl på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.

[print_link)