Spicy tortillas med hummus

Hummus: 1 ds. kikærter (240 g drænet vægt), 1 tsk havsalt, 1 usprøjtet citron (½ dl citronsaft), 2 spsk tahin, 1 tsk spidskommen, 2 spsk olivenolie, Pynt: røget paprika, 1 spsk sesamfrø

Tomatsauce:  1 løg, 1 fed hvidløg, 2 spsk olivenolie, 1 tsk hel spidskommen, 2 spsk tomatpuré, 1 ds. flåese tomater, 1 tsk sukker, salt og friskkværnet peber

Kødfyld: 1 løg,1 fed hvidløg, 2 spsk olivenolie, 500 g hakket oksekød, 1 spsk Ras El Hanout krydderi, 1 ds kikærter (240 g drænet vægt

Tilbehør i øvrigt:  4-8 tortillas eller fladbrød afh. af str., 2 hjertesalat, 1 rødløg

Hummus: 

  1. Afdryp kikærterne
  2. blend kikærterne med salt, citronsaft, tahin og spidskommen
  3. Blend til konsistensen til glat og cremet, hvis hummusen  virker tøt, så tilsættes 1-2 spsk vand og blendes igen, dette gentages til den ønskede konsistens er opnået

Tomatsauce/Kødfyld:

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint til tomatsaucen
  2. Opvarm olien og svits løg, hvidløg og spidskommen, til løgene er klare
  3. Tilsæt tomatpuré og flåede tomater
  4. Kog saucen ind til den er tyk i konsistensen. /ca 10-12  min ved midel varme)
  5. Pil og hak løg  og hvidløg fint til kødfyldet
  6. Opvarm olien og svits løg og hvidløg, til løgene er klare
  7. Kom køder på panden, tilsæt krydderier og steg ved høj varme til kødet falder fra hinanden
  8. dræn kikærterne og kom dem på panden – steg i 4-5 min..
  9. Hæld tomatsaucen ved kødfyldet – og kog ind
  10. Lun fladbrød/tortillas efter anvisningen på  pakken
  11. Anret fladbrø/tortillas md hummus, salat, og kød/tomatsauce
  12. Pynt meg rødløg i tynde skilver

[Print_link]