Vafler: 180 g mel, 30 g havregryn, 40 g sukker, 1 tsk. bagepulver, ½ tsk. salt, 1 tsk. stødt kardemomme, ½ ds. kikærter, 2½ dl sødmælk, 3
æg, 1 usprøjtet citron, 125 g smør
Rabarberkompot: 200 g rabarber, 40 g sukker, ½ tsk. vaniljesukker, 2 stjerneanis
Til servering: 1 dl cremefraiche 18 %, 2 spsk. flormelis
Vafler:
- Bland mel, havregryn, sukker, bagepulver, salt og kardemomme
- Hæld kikærterne i en sigte, og skyl dem i vand.
- Lad kikærterne dryppe af.
- Blend kikærter og mælk til en jævn creme
- Pisk kikærtecremen godt sammen med de tørre ingredienser – gerne med elpisker
- Tilsæt æggene, og pisk dejen sammen.
- Skyl citronen, og riv skallen fint og vend den i dejen.
- Smelt 100 g smør, og vend det i dejen.
- Pensl vaffeljernet med det sidste smør, og bag vaflerne gyldne én ad gangen
Rabarberkompot:
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Rens rabarberne, og skær dem i 1 cm skiver.
- Vend rabarber, sukker, vaniljepulver og stjerneanis sammen i et ovnfast fad.
- Bag rabarberne i ovnen i 15-20 minutter.
- Hæld rabarberne på glas, og lad dem køle af.
- Opbevar rabarberkompotten i køleskabet
Servering:
- Servér vaflerne med rabarberkompot og cremefraiche.
- Drys dem med flormelis.
[Print_link]