Vafler med kikærter

Vafler: 180 g mel, 30 g havregryn, 40 g sukker, 1 tsk. bagepulver, ½ tsk. salt, 1 tsk. stødt kardemomme, ½ ds. kikærter, 2½ dl sødmælk, 3
æg, 1 usprøjtet citron, 125 g smør

Rabarberkompot: 200 g rabarber, 40 g sukker, ½ tsk. vaniljesukker, 2 stjerneanis

Til servering: 1 dl cremefraiche 18 %, 2 spsk. flormelis

Vafler:

  1. Bland mel, havregryn, sukker, bagepulver, salt og kardemomme
  2. Hæld kikærterne i en sigte, og skyl dem i vand.
  3. Lad kikærterne dryppe af.
  4. Blend kikærter og mælk til en jævn creme
  5. Pisk kikærtecremen godt sammen med de tørre ingredienser  – gerne med elpisker
  6. Tilsæt æggene, og pisk dejen sammen.
  7. Skyl citronen, og riv skallen fint og vend den i dejen.
  8. Smelt 100 g smør, og vend det i dejen.
  9. Pensl vaffeljernet med det sidste smør, og bag vaflerne gyldne én ad gangen

Rabarberkompot:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Rens rabarberne, og skær dem i 1 cm skiver.
  3. Vend rabarber, sukker, vaniljepulver og stjerneanis sammen i et ovnfast fad.
  4. Bag rabarberne i ovnen i 15-20 minutter.
  5. Hæld rabarberne på glas, og lad dem køle af.
  6. Opbevar rabarberkompotten i køleskabet

Servering:

  1. Servér vaflerne med rabarberkompot og cremefraiche.
  2. Drys dem med flormelis.

[Print_link]