25 g gær, 3 dl sødmælk, 2æg, 2 spsk. sukker, 1 tsk. salt, 600 g mel, 100 g, smør
- Rør gæren ud i lun mælk.
- Tilsæt let sammenpisket æg og sukker, og rør med en grydeske, til massen er ensartet.
- Tilsæt salt og mel (hold en smule mel tilbage),og rør dejen godt sammen.
- Smuldr smørret i, og tilsæt resten af melet.
- Ælt dejen, til den er blank, og smørret er indarbejdet.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
- Del dejen i 12 stykker, og tril dem forsigtigt til pølsebrød uden at slå luften ud af dejen.
- Læg pølsebrødene på en bageplade, pensl med æg eller mælk, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 45 min..
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bag pølsebrødene i ca. 15 min., til de er gyldne.
- Lad dem afkøle på bageristen, før de serveres
[Print_link]