Pølsebrød (brioche) 12 stk

25 g gær, 3 dl sødmælk, 2æg, 2 spsk. sukker, 1 tsk. salt, 600 g mel, 100 g, smør

  1. Rør gæren ud i lun mælk.
  2. Tilsæt let sammenpisket æg og sukker, og rør med en grydeske, til massen er ensartet.
  3. Tilsæt salt og mel (hold en smule mel tilbage),og rør dejen godt sammen.
  4. Smuldr smørret i, og tilsæt resten af melet.
  5. Ælt dejen, til den er blank, og smørret er indarbejdet.
  6. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  7. Del dejen i 12 stykker, og tril dem forsigtigt til pølsebrød uden at slå luften ud af dejen.
  8. Læg pølsebrødene på en bageplade, pensl med æg eller mælk, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 45 min..
  9. Tænd ovnen på 200 grader.
  10. Bag pølsebrødene i ca. 15 min., til de er gyldne.
  11. Lad dem afkøle på bageristen, før de serveres

 

[Print_link]