Mysli-brydeboller

15 g gær, 1 spsk havsalt, 1 spsk akaciehonning, 3 dl koldt vand, 2 dl græsk yoghurt, 75 g havregryn, 25 g tranebær, 25 g solsikkekerner, 200 g grahamsmel, 400-500 g mel, 1 spsk olivenolie til skålen, 1 æg til pensling, 4 spsk havregryn, fad eller form 20X30 cm

  1. smuldr gæren i en stor skål.
  2. Rør salt, honning, vand og yoghurt i.
  3. Bland havregryn, tranebær, solsikkekerner og grahamsmel i en anden skål, og rør det derefter i gærblandingen.
  4. Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem, mindst 10 min, til den ikke klistrer på fingerne.
  5. Hæld dejen i en stor skål smurt med olie
  6. Lad den hæve i ca 45min. ved stuetemperatur
  7. tænd ovnen på 200 grader.
  8. Ælt dejen  godt igennem, og form 12 boller
  9. Læg bollerne i et fad/en form med bagepapir. bollerne skal næsten røre hinanden
  10. Pensl bollerne med æg, og drys havregryn over
  11. Bag bollerne i 30 min., og lad dem afkøle på en bagerist
Print denne post Print denne post