15 g gær, 1 spsk havsalt, 1 spsk akaciehonning, 3 dl koldt vand, 2 dl græsk yoghurt, 75 g havregryn, 25 g tranebær, 25 g solsikkekerner, 200 g grahamsmel, 400-500 g mel, 1 spsk olivenolie til skålen, 1 æg til pensling, 4 spsk havregryn, fad eller form 20X30 cm
- smuldr gæren i en stor skål.
- Rør salt, honning, vand og yoghurt i.
- Bland havregryn, tranebær, solsikkekerner og grahamsmel i en anden skål, og rør det derefter i gærblandingen.
- Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem, mindst 10 min, til den ikke klistrer på fingerne.
- Hæld dejen i en stor skål smurt med olie
- Lad den hæve i ca 45min. ved stuetemperatur
- tænd ovnen på 200 grader.
- Ælt dejen godt igennem, og form 12 boller
- Læg bollerne i et fad/en form med bagepapir. bollerne skal næsten røre hinanden
- Pensl bollerne med æg, og drys havregryn over
- Bag bollerne i 30 min., og lad dem afkøle på en bagerist