6 dl vand, 50 g gær, 2 tsk olie, 1 tsk salt, 2 tsk honning, 300 g fuldkornsmel efter eget valg, 600 g Hvedemel
1 tsk Olie til at smøre bagepapiret, + lidt mel til formning
De kan bages plain eller krydres med eks. Oregano, Rosmarin, Salt, Birkes, Sesam, Nigellafrø eller lignende
- Hæld lunken vand og gær i røremaskinen.
- Når gæret er rørt ud tilsættes fuldkornsmel, olie, salt og honning.
- Kom til sidst hvedemelet i og lad dejen æltes i ca, 10 minutter (Dejen skal være blød og smidig efter æltning)
- Dæk dejen til og lad den hæve i 1 time
- Tænd ovnen på 225 grader (ikke varmluft
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den op i 4 stykker
tryk dejklumperne flade. Drys eventuelle krydderi over dejen og ælt det ind. - Del hver dejklump op i 8 stykker og rul dem ud til snoede tynde pølser, der er ligeså lange som en bageplade.
- Kom bagepapir på 2 bageplader og smør med en smule olie
- Læg 8 grissini pr plade, og spray/pensl med lidt vand.
- Drys evt. lidt ekstra krydderi og salt over
- Bag hver plade i ca. 20 min til de er sprøde
Lad dem afkøle på en rist, inden de serveres
Print denne post