6 personer
2½ kg lammekølle, 1 bundt rosmarin, 4 fed hvidløg, 1 usprøjtet citron, 4 spsk olivenolie, 1 spsk flydende honning, 1 spsk knust spidskommen, salt og friskkværnet peber
- Tænd ovnen på 200 grader
- Læg lammekøllen i et ovnfast fad/en bradepande
- Skær små snit i lammekøllen, og stik små buketter af rosmarin ned i hullerne (Køllen skal være dækket af rosmarin)
- Pil hvidløg, og skær hvidløgene i i skiver
- Tryk hvidløgsskiverne ved i stegen sammen med rosmarinstilkene
- Skyl citronen, og riv skallen i strimler med et juliennejern
- Drys strimlerne af citron over lannekøllen
- Pres citronsaften af hele frugten ud over hele stegen
- Dryp med honning over hele stegen
- Krydr lammekøllen med spidskommen, salt og peber
- Sæt lammekøllen i ovnen på midterste ovnribbe, og steg i 1½ time
- Skær kødet i tynde skiver
- Servér