Eton mess (hindbær)

Marengs: 2 æggehvider, 110 g sukker, 1½ tsk. rosenvand

Hindbærcoulis: 125 g hindbær, 2 tsk. sukker,  tsk. vand

Ricottacreme:150 g fløde, 250 g ricotta, 1 tsk. honning, 25 g pistacienødder, 1 tsk. mynte

Pynt: 8 hindbær, 1 stilk mynte

Marengs :

  1. Forvarm ovnen til 120grader.
  2. Pisk æggehviderne stive.
  3. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det er opløst.
  4. Tilsæt forsigtigt rosenvandet.
  5. Fordel marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bag i 1 time, og afkøl helt.

Hindbærcoulis:

  1. Varm hindbær, sukker og vand i en gryde i ca. 10 minutter, indtil hindbærrene går i stykker, og coulisen bliver tyk.

Ricottacreme:

  1. Pisk fløden stiv.
  2. Vend ricotta og honning sammen i en skål, og bland det forsigtigt med flødeskummet.

Servering:

  1. Rist pistacienødderne på en pande, og hak dem groft.
  2. Hak mynten.
  3. Vend mynte, nødder og marengs i mindre stykker i cremen.
  4. Vend hindbærcoulisen i uden at røre for meget rundt.
  5. Anret ricottacremen i et glas, og pynt med hindbær og mynte.
Print denne post Print denne post