Marengs: 2 æggehvider, 110 g sukker, 1½ tsk. rosenvand
Hindbærcoulis: 125 g hindbær, 2 tsk. sukker, tsk. vand
Ricottacreme:150 g fløde, 250 g ricotta, 1 tsk. honning, 25 g pistacienødder, 1 tsk. mynte
Pynt: 8 hindbær, 1 stilk mynte
Marengs :
- Forvarm ovnen til 120grader.
- Pisk æggehviderne stive.
- Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det er opløst.
- Tilsæt forsigtigt rosenvandet.
- Fordel marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag i 1 time, og afkøl helt.
Hindbærcoulis:
- Varm hindbær, sukker og vand i en gryde i ca. 10 minutter, indtil hindbærrene går i stykker, og coulisen bliver tyk.
Ricottacreme:
- Pisk fløden stiv.
- Vend ricotta og honning sammen i en skål, og bland det forsigtigt med flødeskummet.
Servering:
- Rist pistacienødderne på en pande, og hak dem groft.
- Hak mynten.
- Vend mynte, nødder og marengs i mindre stykker i cremen.
- Vend hindbærcoulisen i uden at røre for meget rundt.
- Anret ricottacremen i et glas, og pynt med hindbær og mynte.