Pita med tomat-hummus, krydrede rødløg og grønt

Tomat-hummus: 1 fed hvidløg, 1½ dåse kogte kikærter, 100 g semidried tomater i olie, 1½ spsk. koncentreret tomatpuré, 1 spsk. tahin, ½ citron, 1 tsk. stødt spidskommen, 2 spsk. olivenolie,  salt og friskkværnet peber, 1 bundt frisk mynte (evt. halvdelen persille), 1 tsk. tørrede chiliflager

Krydrede rødløg: 2 rødløg, ½ tsk. salt, 2 spsk. æblecidereddike, 1 spsk. flydende honning, 1 spsk. olivenolie, 2 spsk. za’atar-krydderiblanding

Til servering: 4, pitabrød, 1 spsk. olivenolie til stegning,
salt, 1 agurk, 200 g cherrytomater, 1 håndfuld blandet grøn salat

Tomat-hummus:

  1. Pil hvidløget, og hak det fint.
  2. Giv kikærterne et opkog i letsaltet vand.
  3. Afdryp, og hæld kikærterne i en blender sammen med hvidløg, semidried tomater, tomatpuré, tahin, citronsaft, spidskommen og olie.
  4. Kør til ensartet konsistens, og smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
  5. Anret tomat-hummussen i en skål, top med friske krydderurter, og drys lidt chili over

Krydrede rødløg:

  1. Pil løgene, og skær dem i tynde både.
  2. Vend dem med salt, eddike, honning og olie i en skål.
  3. Drys med za’atar-krydderi.

Servering:

  1. Skær pitabrødene i kvarter, og steg dem gyldne i olie på en pande.
  2. Drys med salt.
  3. Servér tomat-hummus med krydrede rødløg, lune pitabrød og grøntsager.

[Print_link]