Hakkebøffer med champignonflødesauce

Hakkebøffer: 500 g hakket oksekød, salt og friskkværnet peber, 3 spsk mel, smør  til stegning

Champignonflødesauce: 1 løg, 250 g chanpignon, 25 g smør, 100 g bacon slices, 70 g/ 1 lille ds konc. tomatpuré, 1 spsk paprika, 2 tsk frisk hakket timian, 4 dl hønse- eller kalveboullion, 2 dl fløde, 2½ spsk mel

Pynt og til servering:  Persille til pynt og serveres med hvide kartofler og kogte grønne bønner eller en grøn salat

Hakkebøffer: 

  1.  Krydr kødet med salt og peber.
  2. Form 4 bøffer , og vend dem i mel
  3. Varm smørret , og brun bøfferne på begge sider.
  4. Steg bøfferne færdige ved jævn varme (ca 15 min i alt)

Chanpignonsauce: 

  1.  Hak løget
  2. Rens champignonerne og skær dem i kvarte
  3. Opvarm smørret og steg først 3 skiver bacon sprøde  – afdryp disse på køkkenrulle, og gem til pynt
  4. Skær resten af baconenen i tern og svits dem nogle min..
  5. Tilsæt løg og champignoner og svits igen i to min.
  6. Tilsæt paprika, tomatpuré, timian og boullion og kog op
  7. Ryst fløden med melet og hæld det i saucen under omrøring
  8. Kog op – og lad koge i ca. 5 min.  under jævnlig omrøring
  9. Smag til med salt og peber
  10. Læg bøfferne i saucen og varm retten op

Servering:

  1. Pynt med persille og  smuldret sprødstegt bacon
  2. server med hvide kartofler kogte grønne bønner eller en grøn salat
Print denne post Print denne post