Hakkebøffer: 500 g hakket oksekød, salt og friskkværnet peber, 3 spsk mel, smør til stegning
Champignonflødesauce: 1 løg, 250 g chanpignon, 25 g smør, 100 g bacon slices, 70 g/ 1 lille ds konc. tomatpuré, 1 spsk paprika, 2 tsk frisk hakket timian, 4 dl hønse- eller kalveboullion, 2 dl fløde, 2½ spsk mel
Pynt og til servering: Persille til pynt og serveres med hvide kartofler og kogte grønne bønner eller en grøn salat
Hakkebøffer:
- Krydr kødet med salt og peber.
- Form 4 bøffer , og vend dem i mel
- Varm smørret , og brun bøfferne på begge sider.
- Steg bøfferne færdige ved jævn varme (ca 15 min i alt)
Chanpignonsauce:
- Hak løget
- Rens champignonerne og skær dem i kvarte
- Opvarm smørret og steg først 3 skiver bacon sprøde – afdryp disse på køkkenrulle, og gem til pynt
- Skær resten af baconenen i tern og svits dem nogle min..
- Tilsæt løg og champignoner og svits igen i to min.
- Tilsæt paprika, tomatpuré, timian og boullion og kog op
- Ryst fløden med melet og hæld det i saucen under omrøring
- Kog op – og lad koge i ca. 5 min. under jævnlig omrøring
- Smag til med salt og peber
- Læg bøfferne i saucen og varm retten op
Servering:
- Pynt med persille og smuldret sprødstegt bacon
- server med hvide kartofler kogte grønne bønner eller en grøn salat