Bløde løg: 3 løg , smør til stegning, 0,5 deciliter vand, 1 spiseskefuld engelsk sauce, 1 teskefuld sukker, salt og friskkværnet peber
Mørbrad: 1 svinemørbrad, smør til stegning, salt og friskkværnet peber
Pandesauce: 2 deciliter kalvefond, 2 deciliter fløde, 2 teskefulde Maizena udrøres i lidt vand, 1 spiseskefuld engelsk sauce, lidt sovsekulør
Bløde løg:
- Pil løgene, og halvér dem og snit dem i tynde skiver.
- Steg løgene i 2-3 minutter, ismør på en varm pande, til de får lidt farve.
- Tilsæt vand samt engelsk sauce og sukker, og steg videre indtil løgene er brunede/karameliserede og bløde, bemærk vandet bør være stegt næsten helt væk.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber
- Overdæk med stanniol for at holde de bløde løg lune.
Mørbrad/Pandesauce:
- Afpuds mørbraden og del den i 8 lige store bøffer.
- Brun mørbradbøfferne godt af i lidt smør og skru derefter lidt ned for varmen.
- Steg videre i ca. 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.
- Læg bøfferne til side.
- Kog panden af med bouillon og fløde, og jævn med lidt Maizena til passende konsistens på saucen.
- Tilsæt engelsk sauce og sovsekulør, og smag til (evt med en lille tsk sukker).
Servering:
- Serveres med kogte hvide kartofler og dampede ærter, blomkål eller broccoli.