Cognac-chokoladekage med flødeskum og hindbær

Kage: 250 g mørk chokolade, 125 g smør, 2 æg, 4 æggeblommer, 250 g sukker, 1 spsk. cognac, 4 æggehvider

Til servering: 2½ dl piskefløde, 1 spsk. cognac, 1 spsk. flormelis, 125 g hindbær

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Læg bagepapir i bunden af en 24 cm springform.
  3. Smør kanten med lidt smør, og drys med sukker.
  4. Bank formen let, så overskydende sukker drysser af.
  5. Hak chokoladen, og smelt chokolade og smør sammen ved lav varme.
  6. Pisk hele æg, æggeblommer og 150 g sukker lyst og luftigt .
  7. Tilsæt den smeltede chokoladeblanding og cognac, og vend sammen.
  8. Pisk æggehvider let stive, tilsæt de sidste 100 g sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til æggehviderne er helt stive.
  9. Vend æggehviderne forsigtigt i dejen med en dejskraber, så dejen bliver luftig.
  10. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 min..
  11. Kagen får en sprød overflade, men synker sammen på midten – hvilket er meningen. Afkøl på en bagerist.
  12. Servering: Hæld fløde, cognac og flormelis i en skål, og pisk det til skum med en elpisker.
  13. Anret kagen på et fad. Fordel flødeskummet i fordybningen på kagen, og top med friske hindbær.

[Print_link]