Kage: 250 g mørk chokolade, 125 g smør, 2 æg, 4 æggeblommer, 250 g sukker, 1 spsk. cognac, 4 æggehvider
Til servering: 2½ dl piskefløde, 1 spsk. cognac, 1 spsk. flormelis, 125 g hindbær
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Læg bagepapir i bunden af en 24 cm springform.
- Smør kanten med lidt smør, og drys med sukker.
- Bank formen let, så overskydende sukker drysser af.
- Hak chokoladen, og smelt chokolade og smør sammen ved lav varme.
- Pisk hele æg, æggeblommer og 150 g sukker lyst og luftigt .
- Tilsæt den smeltede chokoladeblanding og cognac, og vend sammen.
- Pisk æggehvider let stive, tilsæt de sidste 100 g sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til æggehviderne er helt stive.
- Vend æggehviderne forsigtigt i dejen med en dejskraber, så dejen bliver luftig.
- Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 min..
- Kagen får en sprød overflade, men synker sammen på midten – hvilket er meningen. Afkøl på en bagerist.
- Servering: Hæld fløde, cognac og flormelis i en skål, og pisk det til skum med en elpisker.
- Anret kagen på et fad. Fordel flødeskummet i fordybningen på kagen, og top med friske hindbær.
[Print_link]