Laks med krydderier og Sauce Verte

Laks: 800 g laks, 2 skalotteløg, 1 usprøjtet citron, 1 spsk chiliflager, 1 spsk rosenpeber, 3 kviste krispersille, 2 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber

Sauce Verte : 2½ dl cremefraiche 18%, 2 spsk mayonnaise, 1 spsk sherryeddike, 1 usprøjtet citron, salt og friskkværnet peber, 1 bundt kruspersille, 1 bundt purløg, 1 bundt dild,  2 spsk kapers

Tilbehør: 500 g nye kogte kartofle eller godt brød

Laks: 

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Læg laksen på bagepapir fjern evt ben
  3.  pil skalotteløget, og skær det i skiver
  4. Skyl citronen, og skær den i skiver
  5. Drys chiliflager, rosenpeber og skalotteløg  over laksen
  6. Læg citronskiver rundt på fisken
  7. Skyl persillen og hak den groft og drys den over
  8. Krydr med salt og peber
  9. Dryp med olie
  10. Bag fisken midt i ovnen o ca 25 min..

Sauce Verte:

  1. Rør cremefraice med mayonnaise, sherryeddike, citronsaft, salt og peber
  2. Skyl og hak persille
  3. Hak dild og purløg,
  4. Rør krydderurter og kapers i cremefraiceblandingen, og smag til med salt og peber

Servering:

  1. Servér den bagte laks med nye kogte kartofler og Sauce Verte
Print denne post Print denne post