Laks: 800 g laks, 2 skalotteløg, 1 usprøjtet citron, 1 spsk chiliflager, 1 spsk rosenpeber, 3 kviste krispersille, 2 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber
Sauce Verte : 2½ dl cremefraiche 18%, 2 spsk mayonnaise, 1 spsk sherryeddike, 1 usprøjtet citron, salt og friskkværnet peber, 1 bundt kruspersille, 1 bundt purløg, 1 bundt dild, 2 spsk kapers
Tilbehør: 500 g nye kogte kartofle eller godt brød
Laks:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Læg laksen på bagepapir fjern evt ben
- pil skalotteløget, og skær det i skiver
- Skyl citronen, og skær den i skiver
- Drys chiliflager, rosenpeber og skalotteløg over laksen
- Læg citronskiver rundt på fisken
- Skyl persillen og hak den groft og drys den over
- Krydr med salt og peber
- Dryp med olie
- Bag fisken midt i ovnen o ca 25 min..
Sauce Verte:
- Rør cremefraice med mayonnaise, sherryeddike, citronsaft, salt og peber
- Skyl og hak persille
- Hak dild og purløg,
- Rør krydderurter og kapers i cremefraiceblandingen, og smag til med salt og peber
Servering:
- Servér den bagte laks med nye kogte kartofler og Sauce Verte