Frikadeller: 500 g hakket lammekød, 1 rødløg, 2 fed hvidløg, 75 g rasp, 1 æg, 3 spsk hakket bredbladet persille, , 3 spsk hakkede mynteblade, 1 spsk tørret oregano, salt og friskkværnet peber. olivenolie til stegning
Fetadip: 200 g feta, 1 dl græsk yoghurt 10%, 3 spsk olivenolie
Tomatsalat: 200 g cherrytomater, 4 håndfulde babypinat 4 spsk olivenolie
Frikadeller:
- Pil og hak løget helt fint
- Pil hvidløgetog pres det
- Bland fars, løg og hvidløg, rasp, æg, friske og tørrede urter, samt salt og peber
- lad farsen hvie i ca. ½ time
- Form frikadellerne
- opvarm olien og steg frikadellerne i 3-4min. på hver side
Fetadip:
- Kom fetai en minihakker eller blender, sammen med yoghurt og olie
- Blend til en cremet konsistens
- Hæld fetacremen i en skål og hæld lidt olivenolie over
Tomatsalat:
- Skyl tomaterne, halvér dem og læge dem på et fad sammen med den skyllede spinat
- Vend salaten rund med olivenolie, salt og peber