Græske frikadeller med feta dip

Frikadeller: 500 g hakket lammekød, 1 rødløg, 2 fed hvidløg, 75 g rasp, 1 æg, 3 spsk hakket bredbladet persille, , 3 spsk hakkede  mynteblade, 1 spsk tørret oregano, salt og friskkværnet peber. olivenolie til stegning

Fetadip: 200 g feta, 1 dl græsk yoghurt 10%, 3 spsk olivenolie

Tomatsalat:  200 g cherrytomater, 4 håndfulde babypinat 4 spsk olivenolie

Frikadeller: 

  1. Pil og hak løget  helt fint
  2. Pil hvidløgetog pres det
  3. Bland fars, løg og hvidløg, rasp, æg, friske og tørrede urter, samt salt og peber
  4. lad farsen hvie i ca. ½ time
  5. Form frikadellerne
  6. opvarm olien og steg frikadellerne i 3-4min. på hver side

Fetadip: 

  1. Kom fetai en minihakker eller blender, sammen med yoghurt og olie
  2. Blend til en cremet konsistens
  3. Hæld fetacremen i en skål og hæld lidt olivenolie over

Tomatsalat: 

  1. Skyl tomaterne, halvér dem og læge dem på et fad sammen med den skyllede spinat
  2. Vend salaten rund med olivenolie, salt og peber
Print denne post Print denne post