Lam: 400 g lammekølle eller culotte, 1 tsk salt, 1 tsk Ras el Hanout, 2 spsk olivenolie til stegning, friskkværnet peber
Couscous: 300 g couscous, ½ tsk Ras el Hanout, 1 tsk stødt spidskommen, 3 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber, 100 g frisk grønkål, 1 bundt frisk koriander, 1 bundt frisk mynte, 1 rødløg, 1 granatæble, 1 limefrugt
Raita: 1 agurk, 1 forårsløg, 3 dl græsk yoghurt 10%, ½ tsk stødt spidskommen, ½ tsk tørrede chiliflager, salt, 3 spsk granatæblekerner
Til servering: evt. godt brød
Couscous:
- Kog couscous efter anvisningen på pakken
- Kør en gaffel gennem den kogte couscous så den løsnes.
- Vend couscous med krydderier og olie
- Smag til med salt og peber
- Skyl grønkålen, og hak den fint
- Hak koriander og mynte groft
- Pil rødløget, og skær det i små tern
- Befri granatæblekernene fra det hvide “kød”
- Vend couscous med grønkål, rødløg, limesaft, granatæblekerner og krydderurter (gem lidt mynte til raitaen)
Raita:
- Skyl agurken, og skær den i små terne
- Skyl forårsløget, og skær det i tynde skiver på skrå
- Rør yoghurt med spidskommen, agurk, chiliflager og salt
- Top raitaen med forårsløg, mynte og granatæblekerner
Lam:
- Skær lammekødet i grove tern, og vend dem med salt og Ras el Hanout
- Steg lammeternene i olie i 5-6minutter, til de er godt brunet og gennemstegt
- Krydr med salt, peber og ekstra Ras el Hanout
Servering:
- Anret couscous på et stort fad, og top med stegt lammekød,
- Server med raita og evt. brød
Print denne post