Grov-flutes (3 stk)

3,5 dl lunkent vand, 10 g gær, 2 tsk salt, 2 tsk honning, 450-500 g hvidt fuldkornsmel

  1. Oplæs gæren i det lunkne vand
  2. Tilsæt salt og honning
  3. Ælt melet i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig   ( den må ikke blive for tør)
  4. Stil dejen tildækket til hævning på køl indtil næste dag
  5. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og del den i 3 lige store dele.
  6. Form skødesløst til flutes
  7. Læg flutene i en fluteform drysset med med
  8. Dæk med et fugtigt klæde, og lad dem hæve et lunt sted i ca 1 time.
  9. Rids flutene, spray med vand og bag ved 250 grader i 15-20 minutter
  10. Åbn ovnen og spray flutene med vand endnu en gang, når ca. halvdelen af bagetiden er gået
  11. Afkøl flutene på en bagerist.
Print denne post Print denne post