3,5 dl lunkent vand, 10 g gær, 2 tsk salt, 2 tsk honning, 450-500 g hvidt fuldkornsmel
- Oplæs gæren i det lunkne vand
- Tilsæt salt og honning
- Ælt melet i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig ( den må ikke blive for tør)
- Stil dejen tildækket til hævning på køl indtil næste dag
- Slå dejen ned på et meldrysset bord, og del den i 3 lige store dele.
- Form skødesløst til flutes
- Læg flutene i en fluteform drysset med med
- Dæk med et fugtigt klæde, og lad dem hæve et lunt sted i ca 1 time.
- Rids flutene, spray med vand og bag ved 250 grader i 15-20 minutter
- Åbn ovnen og spray flutene med vand endnu en gang, når ca. halvdelen af bagetiden er gået
- Afkøl flutene på en bagerist.