Fundet i september nummeret af SpisBedre 2017
Andebryster: 2 andebryster a´ca 180 g, salt og friskkværnet peber,k 4 spsk sød soyasauce
Grøn linsesalat: 2 fed hvidløg, 1 usprøjtet limefrugt, 2 dl grønne linser, 7 stilke frisk koriander, ½ agurk, 2 modne avocadoer
Dressing: 4 spsk sesamolie, saften af 1 limefrugt, salt og friskkværnet peber
Andebryster:
- Rids fedtsiden på andebrysterne med en skarp kniv, uden at skære ned i selve kødet.
- Steg dem med fedtsiden nedad, til fedtet er gyldent.
- Vend dem, og steg i ca. 3 minutter.
- Skru ned for varmen , og steg videre i ca. 5 minutter på hver side.
- Krydr godt med salt og peber.
- Lad andebrysterne hvile i ca. 4 minutter, og skær dem herefter i skiver, og hæld soyasauce over.
Grøn linsesalat:
- Pil hvidløgene.
- Skyl og skær limefrugten i skiver.
- Skyl linserne, og kog dem i vand i en gryde i 12 minutter med hvidløg, limeskiver og 5 stilke koriander.
- Lad linserne afkøle. Skyl og skræl agurken, skær den over på langs og fjern kernerne med en teske.
- ‘Halver avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i små stykker.
- Vend forsigtigt de afkølede linser med agurk og avocado.
Dressing:
- Rør sesamolie, friskpresset limesaft, salt og peber sammen, og vend dressingen i den grønne linsesalat.
- Drys med frisk koriander, og server linsesalaten som tilbehør til andebrysterne.