Andebryst med sød soyasauce og grøn linsesalat

Fundet i september nummeret af SpisBedre 2017

Andebryster: 2 andebryster a´ca 180 g, salt og friskkværnet peber,k 4 spsk sød soyasauce

Grøn linsesalat: 2 fed hvidløg, 1 usprøjtet limefrugt, 2 dl grønne linser, 7 stilke frisk koriander, ½ agurk, 2 modne avocadoer

Dressing: 4 spsk sesamolie, saften af 1 limefrugt, salt og friskkværnet peber

Andebryster:

  1. Rids fedtsiden på andebrysterne med en skarp kniv, uden at skære ned i selve kødet.
  2. Steg dem med fedtsiden nedad, til fedtet er gyldent.
  3. Vend dem, og steg i ca. 3 minutter.
  4. Skru ned for varmen , og steg videre i ca. 5 minutter på hver side.
  5. Krydr godt med salt og peber.
  6. Lad andebrysterne hvile i ca. 4 minutter, og skær dem herefter i skiver, og hæld soyasauce over.

Grøn linsesalat:

  1. Pil hvidløgene.
  2. Skyl og skær limefrugten i skiver.
  3. Skyl linserne, og kog dem i vand i en gryde i 12 minutter med hvidløg, limeskiver og 5 stilke koriander.
  4. Lad linserne afkøle. Skyl og skræl agurken, skær den over på langs og fjern kernerne med en teske.
  5. ‘Halver avocadoerne, fjern stenen,  og skær avocadokødet i små stykker.
  6. Vend forsigtigt de afkølede linser med agurk og avocado.

Dressing:

  1. Rør sesamolie, friskpresset limesaft, salt og peber sammen, og vend dressingen i den grønne linsesalat.
  2. Drys med frisk koriander, og server linsesalaten som tilbehør til andebrysterne.
Print denne post Print denne post