(6 pers.)
5 blade husblas, 4 past. æggeblommer, 100 g sukker, 1½ tsk revet økologisk appelsinskal, 1½ dl appelsinsaft, 3 past, æggehvider,
3 dl fløde, evt, halve udhulede appelsinskaller til servering,
Pynt: revet økologisk appelsinskal, høvlede spåner af mørk chokolade, flødeskum af ca. 1 dl fløde
- Sæt husblasen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne appelsinskal og 1 dl af appelsinsaften.
- Tag husblasen op med det vand, der hænger ved bladene, og smelt den over vandbad.
- Lad husblasen køle lidt af til det er fingervarmt.
- Rør ½ dl appelsinsaft i husblasen.
- Tilsæt nu lidt af æggemassen og rør godt.
- Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens der røres grundigt.
- Pisk æggehvider og fløde stift, hver for sig.
- Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, vendes først de piskede æggehvider forsigtigt i.
- Derefter vendes flødeskummet deri , ligeledes forsigtigt.
- Hæld fromagen i en skål, portionsglas eller de udhulede appelsinskaller.
- Stil fromagen på køl i minimum et par timer.
- Før servering pyntes med revet appelsinskal, høvlet mørk chokolade og flødeskum.