(4 portioner) man kan sagtens forberede denne dej , dele den i 4 og fryse resten ned i flade pakker
Mørdej: 500 g mel, 350 g smør, 180 g sukker, 2 æg
- Smuldr mel og smør med fingerspidserne til det ligner revet ost.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt hurtigt dejen sammen.
- Pak dejen i 4 flade pakker og lad dem hvile i mindst 1 time på køl, førend de bruges.
- Tag mørdejen fra køl, ælt dejen let og læg den ud i en tærteform på 18-20 cm.
- Pas på der ikke er luft mellem dej og form. skær kanten ren.
- Bag ENTEN tærten ved 175 grader i ca. 20 minutter, hvis den skal fyldes med kolde cremer eller lignende ELLER Tilføj bage-egnet fyld, og bag tærten ved 175 grader i ca. 40 minutter,
- Lad tærten afkøle før den fyldes/pyntes.