50 g smør, 4 dl kærnemælk, 50 g gær, 4 dl tykmælk, 1 spsk groft salt, 250 g fuldkornshvedemel, 750 g hvedemel. Pensling: 1 sammenpisket æg
- Smelt smørret og hæld det i en røreskål.
- Tilsæt kærnemælk. Rør gæren ud heri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
- Slå dejen godt sammen.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem med så meget mel, at den stadig er blød og smidig.
- Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve et lunt sted, ca. ½ time.
- Ælt dejen igennem igen, og del den i 2 dele, der hver deles igen i 4 stykker, dvs ialt 8 stk.
- Tril de 8 stykker til flutes.
- Lad dem efterhæve ca. 20 min.
- Pensl med sammenpisket æg.
- Drys evt. med mel og rids dem og bag midt i ovnen i 15-20 min. ved 200°.