Grovflutes

50 g smør, 4 dl kærnemælk, 50 g gær, 4 dl tykmælk, 1 spsk groft salt, 250 g fuldkornshvedemel, 750 g hvedemel. Pensling: 1 sammenpisket æg

  1. Smelt smørret og hæld det i en røreskål.
  2. Tilsæt kærnemælk. Rør gæren ud heri.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
  4. Slå dejen godt sammen.
  5. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem med så meget mel, at den stadig er blød og smidig.
  6. Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve et lunt sted, ca. ½ time.
  7. Ælt dejen igennem igen, og del den i 2 dele, der hver deles igen i 4 stykker, dvs ialt 8 stk.
  8. Tril de 8 stykker til flutes.
  9. Lad dem efterhæve ca. 20 min.
  10. Pensl med sammenpisket æg.
  11. Drys evt. med mel og rids dem og bag midt i ovnen i 15-20 min. ved 200°.

Print denne post Print denne post