Drageblodssuppe

1 dåse drageblod, hvis ikke det kan skaffes, det er ret sjældent, så kan en dåse hakkede tomater bruges (gerne med hvidløg), 1 hakket løg, 2 spsk olie, 1 gulerod skåret i skiver, 1/2 spsk mel, 1 liter grøntsagsboullion, 1/2 tsk krydderurteblanding (blot vælg noget på hylden el. basilikum og oregano), 1/2 tsk sukker, 1 kvist persille, 1 spsk konc. tomatpuré, salt og peber

  1. Løget svitses i olie,
  2. Tilsæt drageblod og gulerødder og lad det simre i 2-3 minutter under omrøring.
  3. Drys melet over og spæd med boullion.
  4. Tilsæt krydderier, sukker, persille, tomatpuré og lidt salt og peber.
  5. Kog suppen ved svag varme under låg i ca. 1 time.

Man behøver ikke, men suppen kan nu blendes eller køres gennem en sigte, varmes op og smages til med mere salt og peber.

Man kan desuden komme ris eller suppehorn/stjerner i suppen, de sidste 15 min af suppens kogetid, dvs. efter den evt. er blevet blendet.

Serveres med grove flutes

Print denne post Print denne post