500 g kyllingebryst skåret i lange strimler, 1 æggehvide, 1 spsk maizena, 1 tsk sesamolie (kan udelades), 1 spsk olie
Sauce: 3 dl boullion, 2 spsk citronsaft, 2 tsk sukker, 1 spsk soya, 1 fed finthakket hvidløg, 1 tsk knust tørret chili, 4 gulerødder, 200 g sukkerærter, 2 tsk sesamolie(kan udelades), vt lidt maicena udrørt i lidt vand til jævning, 5 forårsløg
Tilbehør: Brune basmatiris kogt efter anvisningen på pakken
- Kom kyllingestrimlerne i en skål med maizena, hvider og sesamolie, lad det trække 10 minutter.
- Varm 1 spsk olie op og steg kyllingestrimlerne til de er gyldne.
Sauce:
- Kom boullion, citronsaft, sukker, soya, hvidløg og chili i en gryde og bring det i kog.
- Tilsæt gulerødder i stænger og snittede sukkerærter. Kog op, tilsæt kyllingestrimlerne og kog i ca 3-4 minutter. smag til med ekstra soya.
- Jævn evt med maizena i en smule vand og dryp med sesamoli. Pynt med fintsnittede forårsløg og server straks med de nykogte ris.