Landbrød

2 dl hvedekerner, 2 dl vand, 25 g smør, 4 dl mælk, 25 g gær, 100 g Karolines Køkken kvark 1%, 1½ tsk groft salt, 1½ tsk sukker, 375 g sigtemel (ca. 7 dl), 250 g hvedemel (ca. 4 dl), sammenpisket æg til pensling, sigtemel til pynt

  1. Kog hvedekernerne i vand under låg i ca. 15 min.
  2. Smelt derefter smørret i de varme kerner.
  3. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en stor røreskål.
  4. Køl den lidt af (lillefingervarm).
  5. Rør gæren ud heri.
  6. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
  7. Slå dejen godt sammen.
  8. Dæk skålen med fx et låg og lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time.
  9. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
  10. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til en stor bolle.
  11. Bank den let flad (ca. 25 cm i diameter).
  12. Fold pladen sammen een gang.
  13. Lad brødet efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time.
  14. Pensl brødet og drys med sigtemel.
  15. Bag det nederst i ovnen i ca. ½ time ved 200°.

Print denne post Print denne post