Hvid chokoladeis med jordbær

Is: 200 g hvid chokolade, 2 spsk sukker, 2 past æggeblommer, 3 dl fløde 200 g jordbær, 1 dl hakkede mandler

Sauce: 4-500 g jordbær, sukker efter smag

Is:

  1. Smelt chokoladen over vandbad, imens piskes æggeblommerne med sukker.
  2. Afkøl chokoladen til den er fingervarm, førend den piskes i æggesnapsen.
  3. Hak jordbærrene fint. tilsæt først fløden og dernæst de hakkede bær og mandler.
  4. Hæld blandingen på en ismaskine og når massen er tilpas frossen skal den i den rette frysebeholder.
  5. Læg isen i fryseren i mindst 6 timer.

Sauce: varm sukker og jordbær op og blend til en lind sauce. Server denne sauce lun til isen.

Isen bør tages ud af fryseren 15-20 minutter, før den skal spises.

Print denne post Print denne post