Frikadeller: 500 g hakket kalv/flæsk (ca. 10% fedt) eller kyllingefars , 1-2 tsk groft salt, 4-5 spsk fintrevet zittauerløg, friskkværnet peber, 1 æg (str. stor/large), 1-1½ dl minimælk, 6 spsk havregryn, oliemargarine til stegning
Sandwiches: 16 stykker Levebrød Multikerne sandwichbrød, 200 g smøreost med hvidløg (mærket MINIMUM), 1/2 hoved icebergsalathoved, 1/ agurk i tynde skiver
Frikadeller:
- Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
- Tilsæt løg, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter havregrynene. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
- Varm oliemargarinen op og lad den bruse af. Form frikadellerne med en spiseske og den ene håndflade, og dyp skeen i olemargarinen mellem hver frikadelle, så hænger farsen ikke i skeen under formningen.
- Steg frikadellerne ved svag varme, ca. 10 min. på hver side (ca. 20 min. i alt).
- Tag frikadellerne op og hold dem lune
Sandwiches:
- Smør smøreost på den ene side af brødskiverne.
- Flæk frikadellerne. Fordel salat, agurk og frikadeller i de 8 sandwich.
Tip: Sandwicherne kan evt. pakkes i plastfilm og opbevares koldt i ca. 3 timer.